شیر خشک مخصوص نوزادان میزان فلزات سنگین ( سرب و کادمیوم و آلومینیوم ) مورد بررسی قرار گرفت که غلظت آلومینیوم افزایش یافته بود ولی تفاوت زیادی در سطوح کادمیوم و سرب مشاهده نشد که در مقایسه با مطالعه اخیر کمتر از حد مجاز می باشد (۵۶)
* : ارزیابی کیفی و عمر نگهداری ( دوام ) سبزیجات و غذاهای پروتئینی کودکان پس از تولید.
Wadud.sو همکاران در سال ۲۰۰۴ در کشور پاکستان غذای ترکیبی ( غذای کودک) :ترکیب آن شامل سویا ذرت، سویا گندم یا سویا برنج بطور خاص بعنوان مکمل غذایی برای رژیم های غذای کودکان از شیر گرفته شده، کودکان پیش دبستانی، مادران حامله ، شیرده در بسیاری از کشورهای دنیا توسعه یافته است.
جدول فرآیند برای تهیه غذای کودک محتوی سویا ی دانه ای مورد استفاده ابتدا تمیزودرطی یک شب برای خیساندن در آب فرو برده می شود،عملیات فیلتر کردن انجام شده سپس دردمای ۵۰ درجه سیلسیوس جوشانده تابه تغلیظ شده و به Brix =20 برسد در این مرحله غلات شصت دانه ای به همراه شیر به آن اضافه ودرظرف بخار به مدت ۱۰دقیقه عمل پخت بر روی آن صورت می گیرد در ادامه عمل خشک کردن روی خشک کن مدور در فشار بخار ۸۰Psiبا افزودن ویتامین ها ومواد معدنی و نهایتاً بسته بندی صورت می پذیرد.
استفاده از غذای ترکیبی برای بچه های قبل و پیش دبستانی و بریده از شیر مادر باعث افزایش انرژی در بدن آنها بدلیل استفاده از پروتئین موجود در غذایی کمکی می باشد.
ودر نهایت پس از انجام آزمایشات قبلی از جمله شیمیایی، میکروبی ، بیولوژی و ارگانیکی غذای تولید شده مغذی بوده وبرای کودکان و کودکان پیش دبستانی بسیار مناسب می باشد(۶۴).
*: اسید فتیک و فسفاتهای اینوزیتول در آرد های خام و غلات نوزادان.
Frontela.cو همکاران در سال ۲۰۰۸ در کشور اسپانیا هنگامیکه ذخایر مغذی در کودکان به طور طبیعی اندک می باشد بررسی های بیشتر برای ارزیابی کفایت و تأثیر عملیات phytas (فیتاز) برای افزایش دسترسی دو گانه معدنی و غذایی کودکان مورد نیاز است.
غلات به آرد تبدیل شده نخستین غذای جامدی می باشند که به نوزادان داده می شوند زیرا به راحتی در دسترس هستند و از نظر فرهنگی غذای اصلی قابل پذیرش هستند که معمولاً در سن ۶-۴ ماهگی توصیه می شوند تا مکمل شیر پستان وشیر خشک نوزادان باشند در طی دوره ای از رشد نوزاد و کودک که بسیار می باشد ذخایر مغذی نوزاد به طور طبیعی اندک می باشند و گویی ذخایر شیر مادر تقریباً رو به اتمام می‌باشند، لذا استفاده از منابع رژیم غذایی ضروری و مهم به نظر می رسند((Coma,1995 غلات نوزاد انرژی بالایی دارندکه میزان کربوهیدارت ۷۸%، پروتئین ۱۳% وبقیه ویتامین ومواد معدنی می باشد در هر صورت آردهای نوزادان با ویتامین ها و مواد معدنی غنی می شود فرمول آردهای غلات نوزادان عبارتند از گندم، جو، چاودار، جو دوسر، برنج، ذرت ریشه همچون نشاسته، هویج یا بنشن ها مثل نخود فرنگی، بررسی اسید فیتیک بعنوان ذخیره فسفری اغلب دانه ها و غلات می باشند که با فلزات دو ظرفیتی آهن، روی ، کلسیم بنیان تشکیل داده و جذب آنها را با تکمیل نمک های نامحلول در نوزادان کم می کند و نوزادان را با کمبود آهن و مشکلاتی همچون آنمی، کاهش فعالیت ذهنی و ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن روبرو می کند از طرفی کاهش جذب کلسیم و ایجاد خطر شکستگی و پوکی استخوان در بزرگسالی و کمبود روی منجر به افزایش سستی بدن و وقوع اسهال و عفونت تنفسی و کاهش رشد می شود عملیات آلفا – آمیلاز فرآیند صنعتی می باشد که جهت تجزیه فیتات و فیتات زدایی بکار می رود.
هدف اصلی عملیات آلفا آمیلاز غلات نوزادان ، تسهیل قابلیت هضم نشاسته می باشند چون نشاسته را به الیگوساکاریدها در غذای کودک تجزیه می کند و جهت این کار حلالیت آرد را در این غذاها افزایش می دهند.
بکار گیری فیتاز: همچنین بعنوان یک ابزار موثر کاهش فیتات غلات می باشدوبیان می کند،که پنجمین عملیات ممکن است نگرش عملی برای دستیابی به غذای نوزاد با نسبتهای فیتات / مینرال باشد که وفور زیستی مواد معدنی را به خطر نمی اندازد(۳۵).
*: تأثیر غلات نوزاد با مکمل فروکتوز – الیگوت ساکارید:
Nancy Mooreو همکاران درسال ۲۰۰۳ در کشور آمریکا الیگوت ساکارید های فروکتوز می توانند منابع بالقوه در غذای کودک داشته باشند، آنها رژیم های غذایی انحلال پذیر بسیاری را با ویژگی های فیبر مانند به نمایش می گذارند زیرا غذای فعلی موجود برای کودکان از شیر گرفته شده، عموماً میزان فیبر اندکی دارد و بعضاً فاقد این غذای بالقوه می باشند. اطلاعات درباره پذیرش الیگوساکاریدهای فروکتوز (fos) در غذای کودکان از شیر گرفته شده بشدت اندک می باشد هدف از این بررسی ارزیابی پذیرش و تأثیرات معده‌ای- روده ای مکمل Fos غله نوزاد مورد استفاده می باشد.
در نوزادانی که غذای کودک مصرف می کنند همچون غله کامل کودک ( برنج با فرمول ترکیبی ) محتوی (Fos) ، تغییرات در خصوصیات مدفوعی نوزادان بوجود می آید درکودکانی که رژیم غذایی منظمی از غذای کودک داشته اند. رژیم غذایی مورد آزمایش قرار گرفته شده غلات تهیه شده با مارک USA Nestle برای تغذیه نوزادان ۱۲- ۴ ماهه و مقدار آن ۲۵ گرم غله تقریباً یک سوم فنجان می باشد و منابع پروتئین از شیر و برنج می باشند.
نوزادان دریافت کننده Fos مدفوع های مکرر بیشتر با تداوم منظم داشته اند مکالمه اخیر یکی از اندک مطالعاتی است که بطور کلی پذیرش Fos را مستند می کند نوزادانی که غله مکمل Fos را مصرف می‌کنند مدفوع تمایز با تکرر بیشتری دارند گزارش اسهال مطالعه اخیر پذیرش کافی برای دامنه ای از مصرف محصول غله حاوی Fos را مستند می کند این مکمل نگرش مناسب و عملی را برای ارایه برخی منابع فیبر محلول در نوزادان و کودکان نوباوه ارایه می کنند نتایج این بررسی بیان می کند که غذای کودک حاوی مکمل Fos در نوزادان با تأثیرات مثبت روی عادات شکمی ( بهبود نظم، تداوم مدفوع) تأثیر مثبتی از خود نشان می دهد که می تواند باعث رشد و بهبود وضعیت کودکان گردد(۴۹).
*: تعیین میزان سرب و کادمیوم در غذای کودک در نمونه های موجود در بازار کشور لهستان
Winiarska-mieczen & Anna در سال ۲۰۱۱ در کشور لهستان در مطاله اخیر میزان فلزات سمی ( سنگین ) سرب و کادمیوم در دسر های سبزی، میوه کودکان، آبمیوه، غذای کودکان موجود در بازار لهستان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج بدست آمده کمتر از حداکثر مجاز مواد قابل پذیرش آلودگی با این فلزات تایید کرد هر چند ممکن است تصور شود که تولید سبزیجات و میوه جات موجود در بازار کشور لهستان برای نوزادان سالم بوده ولی در برخی تولیدات میزان کادمیوم و سرب بالاتر از حد مجاز بوده است.
تغذیه کافی نوزاد تازه متولد شده عامل حیاتی برای رشد نرمال آن می باشد که بر عملکرد شان در بزرگسالی تاثیر دارد، سرب از طریق تنفس یا سیستم هاضمه می تواند وارد ارگانیسم کودک شود و عنصری است که به راحتی به دیواره جفت جنین نفوذ می کند نوزاد ممکن است ۵۰% سرب را از رژیم غذایی جذب کند سرب و کادمیوم به مقدار اندک برای سلامتی انسان خطرناک می باشد که باعث بیماریهای غیر عفونی می کند. کودکانی که در معرض تأثیر این فلزات قرار می گیرد دچار کند ذهنی، نرمی استخوان، آنمی می شوند، کادمیوم تهدیدی خاص برای زندگی بشری و حیوانات به شمار می رود هنگامی که رژیم غذایی از نظر پروتئین و کلسیم ضعیف شد نیمه عمر بیولوژیکی Cd تا ۳۰ سال افزایش پیدا می کند که این دلیل خطرناک بودن آن برای نوزادانی می باشد که در معرض فعالیت آن قرار دارند کادمیوم بعد از ورود به بدن در کلیه ها و جگر ذخیره می گردد که حامل سرطان زایی می باشد.
غذای کودک تست شده در لهستان تولید شده در کشورهای اروپایی از جمله جمهوری چک، اسلواکی، سوئیس، آلمان و… بوده است که تحت عنوان ساخت اتحادیه اروپا برچسب می خورند. پس از انجام آزمایشات مربوطه سطح سرب در غذای کودکmg 36/5-14/1 در یک شیشه بوده یک نوزاد ۱۲ ماهه را در نظر بگیرید که روزانه ۳۶/۲ میلی گرم سرب بطور هفتگی (mgpb 5/16) به همراه غذا مصرف می کند که بالغ بر ۷/۶ درصد مصرف توشیه شده روزانه می باشد و وجود mg 95/1-12/. کادمیوم در یک شیشه در غذای کودک تحلیل شده مشاهده شد که مقایسه محاسباتی برای pb نشان می دهد که نوزاد روزانه حدود mg1 کادمیوم( هفتگی mgcd 7 ) مصرف می کند شامل ۱۰% مصرف توصیه شده روزانه می باشد. کلیه غذا های کودک بررسی شده نیازمندی ها درباره آلودگی سرب و کادمیوم را برطرف می کند ونتایج بدست آمده بطور مشخص و کلی کمتر از حداکثر سطح قابل قبول آلودگی با این فلزات می باشد و در برخی از محصولات خصوصاً آبمیوه ها و دسرها سطوح کادمیوم و سرب بالاست که حتی غلظت اندک فلزات سنگین در غذاها ممکن است خطرناک باشد زیرا آنها بطور سیستماتیک با غذا مصرف می شوند و در ارگانیسم جمع آوری شده و نهایتاً باعث سرطانزایی می گردند(۶۹).
*: غلات از نوزاد غنی شده با آهن: طرحی برای استفاده از فروس فومارات و فروس ساکسینات.
Richard.F.Hurrellو همکاران در سال۱۹۸۹ در کشور آمریکا فروس فومارات وفروس ساکسینات به صورت بیشترین نسبت به منابع دیگرآهن برای انسان در دسترس هستند که می تواند برای غنی سازی غلات نوزادان بدون ایجاد اکسیداسیون چربی یا رنگ زدایی مورد استفاده قرار گیرند.
کمبود آهن خصوصاً در نوزادان و کودکان پیش دبستانی شایع است غذای کودک غنی شده اغلب اولین غذایی مکملی است که به بچه ها داده می شود و مهمترین منبع Fe برای کودکان در طی دوره از شیرگیری تا ۱۸ ماهگی می باشد هر چند که مشکلاتی از جمله اکسیداسیون چربی و کاهش زمان نگهداری را در بر دارد.
غلات غنی شده با ترکیب برنج توسط فروس فومارات و فروس ساکسینات محتوی ۵/۱۸ و mgFe/100gr50 با شیر داغ برای خمیر ایجاد شدند و توسط پانل آزمایش چشنده چشیده شد که طعم‌های نامطبوع ناشی از اکسیداسیون چربی آشکار نشد وتولیدات قابل قبولی تلقی شدند.
مطالعات نشان داد که فروس فومارات و فروس ساکسینات برای منابع Fe برای غنی سازی غذای کودک مناسب می باشد آنها جذب انسانی معادل با فروس سولفات دارند و باعث رنگ یا تغییرات طعم نمی شوند.
اگر چه فروس فومارات و فروس ساکسینات از لحاظ تأثیر شان روی اکسیداسیون چربی و رنگ زدایی نسبت به SO4.7H2O Fe برتر می باشند ولی هیچ نفعی بعنوان منبع جذب Fe در غذا ندارند.
سبوس فیتات ، ترکیبات فیبر با رژیم غذایی مختلف نشاسته و پلی فنل به عنوان موادی هستند که مانع جذب Fe می شوند به نظر می رسد که فیتات فاکتور اصلی مسئول در سبوس باشد و فروس فومارات و فروس ساکسینات بنظر می رسد وارد مخزن Fe محصول در وعده غذایی می شوند. بنابراین دسترسی واقعی برای هر غله به ترکیب Fe افزوده شده بستگی ندارد بلکه به فعالیت داخلی میان لیگاندها و

دسته بندی : No category

دیدگاهتان را بنویسید