مخزن معمولی بستگی دارد بعبارت دیگر منابع ضعیف Fe موجود برای ورود به مخزن معمولی شکست می‌خورند این به دلیل عدم حلالیت بستنی است که جذب پایینی دارند و: قابلیت زیستی آهن در اطفال با توجه به غذای کودکان مستعد شده ( غنی شده ) با فروس فومارات پیرو فسفات آهن ( فورمات)
غذای کودک معمولاً توسط آهن لاینحل با قابلیت زیستی نسبتاً کم مثل فروس سولفات آهن بخاطر تغییرات ارگانولپتیک بعد از اضافه کردن در منابع آهنی در آب ایجاد می شوند.
هدف مقایسه آهن فروسولفات آهن با یک منبع جایگزین آهن می باشد که در اسید رقیق و فومارات فروس محلول می باشد و ارزیابی اثر اسید اسکوربیک روی قابلیت زیستی آهن در فومارات فروس در اطفال می‌باشد.
غذای کودک تهیه شده از غلات معمولاً یکی از اولین غذاهایی هستند که به اطفال در کشورهای صنعتی و در حال پیشرفت (توسعه یافته) داده می شود به لحاظ صنعتی غلات تولید شده برای کودکان بیشترین جایگزین برای تقویت آهن، برای کودکان ونوجوانان در جوامعی هستند که هزینه های غذا در حد استفاده آنها وجود ندارد.
از غذای کودک که با آهن غنی شده بر تغذیه کودکان به ترکیبات تولید ، میزان مصرف، سطح تقویت و قابلیت زیستی ترکیبات آهن بستگی دارد. تغذیه کودکان با غذای غنی شده با آهن که از شیر گرفته شده اند نگران کننده است.زیرا زمانبندی تعریف غذاهای از شیر گرفته شده معمولاً با افزایش نیازمندی های آهن پنهان می شود که در طول رشد سریع ۴-۶ ماهه صورت می گیرد بنابر این بسیار پر اهمیت است که اطمینان حاصل کنیم کیفیت کافی قابلیت زیستی آهن در رژیم های از شیر گرفتن وجود دارد.
بک بررسی در کشور شیلی نشان داد که غذای کودک حاوی برنج که با آهن غنی شده است برای جلوگیری از ناکار آمدی آهن و بی خوابی در زمان تغذیه آنها با اسید اسکوربیک مورد استفاده قرار گرفته است.
بررسی دیگری در هندوراس حاکی از آن است که غذای کودک کامل شده با آهن ( حاوی۵۰ میلی گرم سولفات آهن ) برای تغذیه آهن کودکان بسیار مفید است.
هر چند کودک غذاهای غنی شده با آهن را مصرف می کنند اما نمی توان شیر سفید مادر را برای ۶ ماهگی ترک کرد چون غذاهای حاوی آهن بسیار برای کم خوابی آن کافی نمی باشد. اطلاعات بسیار محدودی در مورد قابلیت زیستی آهن در ترکیبات فسفات آهن در کودکان اخیراً وجود دارد و تقریباٌ هیچ اطلاعاتی در باره قابلیت زیستن آهن از فروفسفات آهن و یا فومارات فروس تا کنون در دسترس نبوده است.
نتایج بررسی کنونی نشان می دهدکه غذای کودک غنی شده با فروفسفات فریک و فومارات فروس Fe قابل دسترسی به لحاظ زیستن ایجاد می کند که هم ارز با نیازمندی های روزانه جذب آهن در کودکان با سن ۴تا ۱۲ ماهه می باشد.
بنابراین میزان قابلیت زیستن آهن با کمک غلات تقویت شده با آهن تأثیر اصلی بر روی تغذیه آهن ندارد زمانی که فومارات فروس به عنوان تقویت کننده آهن بکار می رود میزان تعادلی قابلیت زیستی آهن را نسبت به محتوای انرژی ایجاد می کند .
این نتایج نشان می دهد که غذای کودک ترکیبی که دارای نسبتاً اسیدفیتک کم هستند در ترکیب با میزان کافی اسید اسکوربیک اضافه شده می توانند میزان کافی آهن را برای رشد سریع کودکان تهیه کنند به شرطی که یک تقویت کننده با قابلیت زیستی بالا حاصل شود(۵۵).
*: میزان کادمیوم در فرمولهای غذای کودکان
Moreno-Rojas.R وهمکاران در سال ۲۰۰۱ در کشور اسپانیا اندازه گیری مقدار کادمیوم در فرمول غذای کودکان با استفاده از طیف سنجی جذب هسته ای کوره گرافیت (GFAAS) مورد بررسی قرار دادند. کادمیوم یکی از فلزات سنگین با بزرگترین انعکاس در آلاینده بی جان زنجیره غذایی می باشد.در اغلب مواد غذایی در سطوح پایینی وجود دارد با غلظت میانگین mg/kg987-95/. و به طور خاص تر در محصولات لبنی آنها دامنه ای بین mg/kg 1-2/. دارد برای غذای کودک مقادیر mg/kg7/.دامنه آن می باشد.
میزان کادمیوم که معمولاً در مناطقی که در معرض اشعه قرار دارند توسط هر فرد مصرف شود روزانه حدودmg 5-10 است میزان کادمیوم بسته به مناطق جغرافیایی، فعالیت صنعتی، کودهای شیمیایی مورد استفاده در آن می باشد.
کمیته متشکل از سازمان کشاورزی، بهداشت جهانی مصرف هفتگی قابل تحمل موقتی را mg 5/.-4/.(برای کودکان) مردان بالغ با وزن حدود ۶۰ کیلو گرم مقدار mg7 را عنوان کرده اند
اندازه گیری میزان کادمیوم در غذای کودکان در هر غذای موجود در بازار اسپانیا صورت گرفته است که ۱۵۲ نمونه از ۳۸ برند موجود در بازار تهیه ومورد آزمایش قرار گرفت.
غلظت کادمیوم برای هر یک از انواع زیر گروه های غذای کودک ، تحلیل و ارزیابی میان برندهای تجاری و انواع فرمول های کودکان و زیر گروه های خاص انجام شد برای میزان کادمیوم بطور آماری تفاوت های آشکاری p2(P<./۰۰۱) ) میان برندهای مختلف و زیر گروه های متفاوت فرمول نوزادان خاص ایجاد می شود اما تفاوتی میان انواع فرمول های نوزادان یافت نشد(۴۸). *: میزان آرسنیک غیر ارگانیک در غذای کودک حاوی برنج نگران کننده می باشد Andrewa.menorg و همکاران در سال ۲۰۰۸ در کشور انگلستان آرسنیک غیر ارگانیک یک ماده سرطانزای مزمن می باشد که بررسی غذای کودک حاوی برنج در بریتانیا میزان آرسنیک غیر ارگانیک متوسط را به مقدار ۱۱/. میلی گرم بر کیلو گرم آشکار می کند. میزان آرسنیک کودکان از شیر گرفته شده یک ساله بنظر می رسد ۱۰ برابر بیشتر از کودکان یک ماهه می باشد میزان آرسنیک کودکانی که از غذای کودک و شیر خشک نوزادان تغذیه می کنند نسبت به همنوعانشان که از شیر مادر تغذیه می کنند بیشتر است میزان آرسنیک دانه های برنج نسبت به دانه ی غلات مورد بررسی ( گندم و جو دوسر) بیشتر می باشد. منبع آرسنیک تجمع آن در خاک دلیل آلودگی آب های زیر زمینی و فاضلاب می باشد. یک نگرش جایگزینی برای کاهش میزان آرسنیک روی آوردن به سایر غلات دانه ای همچون جوی دو سر - جو ذرت وگندم بعنوان منبع کربو هیدرات / پروتئین می باشد. Williama et al(2007b) دریافت که غلاتی که به صورت هوازی رشد می کنند مانند گندم و جو آرسنیک کمتری نسبت به برنج دارند که غیر هوازی رشد می کند. *: تولید، اندازه کیفی، دوام و ذخیره سازی مواد غذایی پروتئینی و سبزیجات برای کودکان سوء تغذیه کودکان به شکل سوء تغذیه انرژی و پروتئین مهمترین بیماری کمبود در جهان می باشد خصوصاً در کشور های در حال توسعه، این مطلب مرتبط به کیفیت پایین غذایی، مصرف ناکافی غذا و عفونت ها می باشد. غذاهای مکمل سنتی برای نوزادان عموماً بر مبنای غلات همچون ذرت، برنج و گندم می باشد که انرژی مورد نیاز نوزادان را فراهم نمی کند دانه های غلات غنی از کربو هیدارت می باشند اما دچار کمبود آمینو اسید های ضروری همچون لیزین می باشد سویا منبع فوق العاده ای از پروتئین است و در غذای کودکان از شیر گرفته شده مورد استفاده قرار می گیرد افزودن پروتئین سویا به پروتئین غلات با هدف بهبود ارزش غذایی مفید می باشد. غنی سازی پروتئین غلات با پر

دسته بندی : No category

دیدگاهتان را بنویسید