پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان : رابطه بين ادراك از عدالت سازماني و رفتار شهروندي سازماني با توجه به اعتماد به مدير در اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي گيلان
عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : ارتباط بين ادراك از عدالت سازماني و رفتار شهروندي سازماني با در نظر داشتن اعتماد به مدير در اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي گيلان
تکه ای از متن پایان نامه :
نمودار 2-3) ابعاد رفتار شهروندی سازمانی از دید پودساکف و همکاران (2000)
خواهد پیدا نمود. از یافتههای بسیار مهم در بحث عدالت رویهای، همبستگی مثبت آن با توجههای سطحی و عمیق افراد نظیر؛ رضایت، مسئولیت پذیری و تعهد میباشد. این فرضیه اثبات ميكند که اگر احساس افراد نسبت به قبول تعهد در سازمان مثبت باشد، تواناییهای آنان از حالت بالقوه به فعل درآمده و همکاری داوطلبانه بین آنها، افزایش پیدا خواهد نمود.
در تبیین ارتباط ابعاد ساختاری سازمان با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان، راوب[1] (2008)، اظهار داشته که بین رسمیت گرایی و تمرکزگرایی با رفتار شهروندی سازمانی ارتباط منفی هست. به زعم راوب ابعاد رفتار شهروندی سازمانی (مشورت و کمک دهی) با درجه تمرکزگرایی سازمان ارتباط معکوس داشته اما بین رسمیت گرایی با رفتار شهروندی سازمانی ارتباطای گزارش نشده می باشد.
کریکر و ویلیامز[2] (2009)، با مطالعه بر روی 217 کارمند و مدیر دریافتند که دو بُعد عدالت (توزیعی و رویهای) تأثیر عدالت مراودهای را بیش از پیش آشکار میکنند و از این نظر، نشان میدهند که سرمایهگذاری در زمینه عدالت موجب بروز پاسخهای رفتاری فوقالعادهای میگردد (محرم زاده و همکاران، 1391).
پژوهش نیتو و چودری[3] (2011)، با عنوان «تأثیر عدالت سازمانی بر اثربخشی سازمانی» نشان داد که بهره گیری از رفتار عادلانه و شیوههای عادلانه میتواند یک کلید پیشایند برای راهنمایی اثربخشی سازمانی باشد. عدالت، تعهد اخلافی را میطلبد که پاسخهای عاطفی به دنبال دارد. پس، سازمانها بایستی مدیرانشان را به طرفداری از محیط کاری عادلانه تشویق کنند.
راجر كومار و همكاران[4] در سال 2012 طي پژوهشي با عنوان «ارتباط بين رفتار شهروندي سازماني و عدالت سازماني در محل كار» تاثير رفتار شهروندي سازماني و عدالت سازماني در افزايش ميزان اثر بخشي سازمان را مورد بررسي قرار دادند. نتايج حاصله بيانگر آن بود كه كاركنان زماني حداكثر رفتار شهروندي سازماني را دارند و اثربخشي را افزايش ميدهند كه احساس نمايند عدالت سازماني در مورد آنها رعايت ميگردد.
ونگ گوآنگ لینگ[5] (2011)، تحقیقی با عنوان «مطالعه درمورد ارتباط بین احساس کارکنان از عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در مؤسسات خصوصی» انجام داد و نتیجه نشان داد که احساس عدالت سازمانی یک تأثیر پیشبینی کننده بر تعیین هویت سازمانی کارکنان دارد؛ تعیین هویت سازمانی بطور مثبتی رفتار شهروندی سازمانی کارکنان را بالا میبرد و تعیین هویت سازمانی تأثیر میانجی بر روی ارتباط بین عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی بازی میکند.
[1] -Raweb
[2]-Kriker & William
[3]– Neetu & Chaudhry
[4]-Ruger Kumar et al
[5]-Wang Guangling
آخرین دیدگاهها